Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Menu rozwijane
Specjały biebrzańskie Specjały biebrzańskie Specjały biebrzańskie Specjały biebrzańskie Specjały biebrzańskie Specjały biebrzańskie

Specjały biebrzańskie

SPECJAŁY BIEBRZAŃSKIE to pyszne potrawy, które sporządzamy ze świeżych, zdrowych i naturalnych własnych produktów z wykorzystaniem ziół, warzyw z naszego warzywnika i sezonowych owoców runa leśnego.

Serdecznie zapraszamy, więc do nas wszystkich miłośników poszukujących niebanalnych tradycyjnych smaków.

Naszym Gościom serwujemy regionalne potrawy – stylowo i smakowicie.

 

Oto  niektóre nasze propozycje kulinarne:

ŚNIADANIE

  • Wędliny własnego wyrobu
  • Sery korycińskie, sery białe i żółte
  • Twarożek z nowalijkami, ziołami
  • Konfitury i miody z domowej spiżarni
  • Placki: knedlowe, serowe, owocowe, ziemniaczane
  • Naleśniki z polewą owocową
  • Grzanki i zapiekanki
  • Ryby na wiele sposobów
  • Jajecznica z grzybkami na bekonie
  • Jajka faszerowane szczypiorem i szynką; tuńczykiem; itp.
  • Zapiekane kiełbaski w sosie miodowo – musztardowym z jabłkiem
  • Sałatki: brokułowa, jarzynowa, śledziowa, grzybowa, itp.

 

 

OBIADOKOLACJA

Zupy

  • Krem z cukinii z grzankami
  • Kapuśniak na wędzonych żeberkach z grzybami
  • Zupa borowikowa/kurkowa
  • Tradycyjny rosół z domowym makaronem
  • Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
  • Chłodnik litewski
  • Żurek staropolski
  • Pomidorowa z kluseczkami
  • Tradycyjna szczawiowa z jajkiem

 

Dania główne

  • Gołąbki mięsno-grzybowe w kapuście włoskiej
  • Karkówka w sosie śliwkowym
  • Żeberka w marynacie miodowej
  • Kiszka ziemniaczana
  • Babka ziemniaczana z klopsikiem
  • Kartacze
  • Pierogi na 100 sposobów
  • Schab pod pierzynką z żurawiną i ananasem
  • Kumpiak w kapuście
  • Filet z kurczaka faszerowany jarzynami
  • Roladki z indyka nadziewane szpinakiem i serem
  • Dania rybne

Wszystkie dania na ciepło podajemy w połączeniu z ziemniaczkami lub ryżem, kaszą, kluskami śląskimi czy kopytkami i odpowiednią surówką.

 

Po obiedzie częstujemy Gości kawą i DOMOWYM  DESEREM.

Może być to np.

  • Ciasto drożdżowe z jabłkami, wiśniami lub makiem i kruszonką
  • Ciasto marchewkowe
  • Szarlotka domowa z lodami
  • Sernik
  • Rogaliki nadziewane owocami
  • Pampuchy regionalne lub pączki z konfiturą
  • Sorbet owocowy

 

 

Wachlarz naszych możliwości kulinarnych jest zdecydowanie większy!

Przyjedziesz – Spróbujesz – Zasmakujesz!!!

Zapraszamy!